Rovio ilmoittaa taistelevansa tiukasti piratismia vastaan

Talouselämä-lehden (5.6.2012) mukaan ”Rovio kävi taisteluun piratismia vastaan – iskuja tehtaille Korean poliisin kanssa”

Rovion tuotteiden lisensoinnista vastaava johtaja Harri Koponen sanoo Talouselämässä, että yhtiön näkemyksiä piratismista on tulkittu hieman väärin.

Angry Birds -hahmojen suosio on johtanut valtavaan piraattituotteiden määrään erityisesti Aasiassa. Rovio ei kuitenkaan suhtaudu piratismiin myönteisesti, vaan taistelee sitä vastaan.

”Kyllä IP-oikeuksista täytyy pitää kiinni ja niitä pitää suojella. Meillä on oma leegio lakimiehiä ja teemme tarkastuksia tehtaille”, Koponen sanoo.

Aiemmin media väitti, että Rovio suhtautuu myönteisesti piratismiin. Väärinkäsitys lähti liikkeelle Rovion toimitusjohtajan Mikael Hedinin alustuksesta musiikkialan Midem-tapahtumassa.

Hedin kertoi yhtiön oppineen musiikkialan virheistä kuinka toimia piratismin kanssa. Hän käsitteli puheessaan piratismin yhtiölle tuomia ongelmia, otsikoihin nostettiin hänen heittonsa, jonka mukaan ”piratismi ei välttämättä ole huono asia: sen kautta voimme saada enemmän liiketoimintaa.”

Rovioin puheita on vääristelty ennenkin. Kun he sanoivat, että EU-maiden erilaiset kuluttajasuojat ja viranomaiskäytännöt hankaloittavat EU:n laajuista toimintaa, alettiin levittää väitettä, että Rovio olisi syyttänyt EU-maiden tekijänoikeuksia.

Lue Talouselämän juttu täältä